Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

checklist sollicitatiegesprek voorbereiden

Heeft de sollicitant een ontvangstbevestiging ontvangen?

Laat de sollicitant zo snel mogelijk weten dat je zijn sollicitatie hebt ontvangen en wanneer hij hoort of hij wordt uitgenodigd. De manier waarop je dit doet, kun je laten aansluiten op de manier van solliciteren. Als je de kandidaten gevraagd hebt om per mail te solliciteren, verstuur je de ontvangstbevestiging per mail. Wel zo snel en eenvoudig. Voorbeeld van een ontvangstbevestiging.

Stel een kleine selectiecommissie samen

Een dergelijke commissie kan bijvoorbeeld bestaan uit de leidinggevende, de bedrijfsleider en een toekomstige collega. Zorg dat iedereen goed op de hoogte is van de selectiecriteria en de manier waarop je een sollicitatiegesprek aanpakt. Spreek goed af welke onderwerpen beslist aan de orde moeten komen. Welke vragen stellen we? Wat is de rolverdeling? Hoeveel tijd nemen we voor het gesprek?

Wie nodig je uit?

Ga nog eens na wat je van de nieuwe medewerker verwacht. Pak je lijstje met eisen en wensen erbij. Wat moet een sollicitant beslist meenemen in opleiding, kennis, ervaring en persoonskenmerken? En wat zou daarnaast mooi mee genomen zijn?

Uitnodiging

Per telefoon is meestal het snelste. Vervolgens bevestig je de uitnodiging per brief of per mail. Neem in je uitnodiging in ieder geval het volgende op:

  • Om welke functie het gaat
  • Wanneer en hoe laat de sollicitant verwacht wordt
  • Wie er deelnemen aan het gesprek
  • Adresgegevens en routebeschrijving
  • Of de sollicitant iets moet meenemen (denk bijvoorbeeld aan diploma's)

Voorbeeld van een uitnodiging.

Maak een lijstje met vragen

Eén van de belangrijkste en vaak ook één van de lastigste onderdelen van de voorbereiding, is het bedenken van goede vragen. Belangrijk is dat je scherp op het netvlies hebt aan welke eisen en wensen de nieuwe medewerker moet voldoen. Pak je lijstje met wensen en eisen erbij: handige vragen.

Snelheid wordt beloond

Hoe langer de sollicitatieprocedure, des te groter de kans dat jouw collega de beste kandidaten voor je neus wegkaapt! Laat sollicitanten niet lang wachten. Stuur snel een ontvangstbevestiging of een uitnodigingsbrief.