Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

wat is levensfasebewust personeelbeleid?

We moeten langer doorwerken! Nederland vergrijst en sommige branches vergrijzen sterker dan andere branches. Tegelijkertijd is er sprake van ontgroening. In de nabije toekomst zullen er te weinig goed opgeleide jongere werknemers zijn om de gepensioneerden te vervangen. Hoe zorg jij ervoor dat medewerkers langer productief, geïnspireerd en vitaal blijven? Hoe voorkom je dat kennis en ervaring verloren gaat? Hoe ga jij meer doen met minder mensen? Hoe doorbreek jij vooroordelen over oudere medewerkers? Wat wordt bedoeld met levensfasebewust personeelsbeleid en wat kan dit voor jouw bedrijf opleveren?Levensfasebewust personeelsbeleid

Wat is levensfasebewust personeelbeleid?

Alle medewerkers kunnen in elke leeftijdsfase een waardevolle bijdrage leveren aan de bedrijfsresultaten. Dat is het uitgangspunt van levensfasebewust personeelbeleid. Eigenlijk is het een praktische manier van denken over hoe je het beste kunt omgaan met personeel van verschillende leeftijden. Duurzame inzetbaarheid staat daarbij centraal: zo lang mogelijk gezond, productief en met plezier kunnen blijven werken, met een goede balans tussen werk en privé. Levensfasebewust personeelbeleid is per definitie maatwerk en is niet alleen bedoeld voor oudere medewerkers.