Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

ontwikkel- en beoordelingscyclus

Alle medewerkers moeten voortdurend meegroeien met de ontwikkelingen in het bedrijf. Je wil hen daarbij helpen, maar je wil natuurlijk ook resultaten zien! Daarom ga je intensief met de medewerkers in gesprek. Wat wil het bedrijf bereiken en waar kan de medewerker aan bijdragen? Wat kan het bedrijf bieden en waar moet de medewerker zich extra inspannen? Deze gesprekken zijn belangrijk en inspirerend. Maar niet vrijblijvend. Ze leiden tot objectieve oordelen en heldere afspraken. Zo wordt personeelsontwikkeling bedrijfsontwikkeling. 

De ‘ontwikkel- en beoordelingscyclus' biedt een systematische aanpak. Met behulp van dit model worden de bedrijfs- en afdelingsdoelstellingen gekoppeld aan individuele doelstellingen. Het model bestaat uit een cyclus van drie soorten gesprekken: het doelstellingsgesprek, het voortgangsgesprek en een beoordelingsgesprek. Voordat je deze gesprekken gaat voeren, moeten werkgever en werknemer al goed hebben nagedacht over te bereiken doelen en resultaten. Dat maakt de aanpak resultaatgericht.

Ontwikkel- en beoordelingscyclus