Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Workshop Inkjet

Cursusduur en studiebelasting: de workshops duren maximaal 3 uur elk
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: De workshops zijn gericht op alle medewerkers binnen het bedrijf, die zowel op technisch maar ook zeker op commercieel gebied werkzaam zijn. Een combinatie van technische en commerciële medewerkers als participanten in deze workshops kan een goed startpunt zijn om de communicatie binnen het bedrijf een boost te geven.
Kosten: € 990,00 (excl. btw)
Bij de aankoop en ingebruikname van een inkjet productie printer komt nogal wat kijken. Het is niet alleen een kwestie van de printer installeren en de print-operator leren hoe hij de machine moet bedienen. Doorgaans speelt de leverancier hier een rol in.
Laat wel meewegen dat een inkjet productie machine impact heeft op de hélé organisatie.

Van de verkoop van de order, het plannen, de productie, nabewerking, de kwaliteit en uiteindelijk de factuur. De medewerkers onderling moeten dan ook goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de nieuwe aanschaf. Het is geen vanzelfsprekendheid dat de implementatie op al deze elementen probleemloos verloopt. Om hier meer inzicht in te geven bieden wij onze gloednieuwe workshop inkjet aan.

Tijdens de workshop inkjet wordt uitgebreid stilgestaan bij al deze facetten.
Het totale pakket bevat 6 korte workshops van 1 dagdeel per workshop. Wij verzorgen de 6 workshops in 3 dagen, ook zijn ze per dag (2 workshops) of los te volgen.
Dag 1:
Workshop 1

De inkjet techniek. Een algemene uitleg over de verschillende inkjet technieken die er op de markt zijn, de mogelijkheden en onmogelijkheden.
Kwaliteit: Wat bepaalt nu de kwaliteit van een inkjet printer. Resolutie? Druppelgrootte? Snelheid?

Workshop 2
Consumables: Inkt, koppen, primer
Combineren en kiezen: Welke producten kunnen gemaakt worden met welke techniek/printer/inkt
Kwaliteit: Wat kun je als gebruiker doen om de maximale kwaliteit te realiseren?

Dag 2:
Workshop 3 + 4

Inkt, papier, planning en nabewerking.
Alle ins- en out over substraten en het gedrag ten opzichte van verschillende inkten en machines. De cursist weet na deze workshop waar rekening te houden met het kiezen van het juiste substraat. Deze workshop is 1 dagdeel, maar kan worden gecombineerd met 1 dagdeel bezoek aan een papierfabriek.

Dag 3:
Workshop 5

De laatste jaren is de ontwikkeling van drukkerijen en printcentra vooral gericht geweest op offset en toner. De nieuwe ontwikkelingen in inkjet geven veel bedrijven de stimulans om ook daarin te investeren. Over het algemeen zijn dat geen geringe investeringen. Wat heeft het eigenlijk voor impact om een inkjet-printer in een bedrijf te plaatsen? Wat zijn de technische voor- en of nadelen ten opzichte van offset of toner? Welke gevolgen heeft zo’n inkjet machine op de interne organisatie, de kwaliteit, de klant?
Na deze workshop heeft de cursist een duidelijk inzicht in de belangrijke verschillen in werkmethodiek en eindproduct van de verschillende technieken. Zo kan steeds een verantwoorde keuze gemaakt worden over wanneer inkjet de beste keuze is.

Workshop 6
De afdrukken van inkjet moeten uiteindelijk verkocht worden. Wat verkoop je de klant? Vertel je dat het om inkjet gaat, of juist niet? Wat zijn de valkuilen? Naast het feit dat er extern volume verkocht moet worden is communicatie met de interne organisatie ook een must. Hoe zorg je er voor dat er geen dingen verkocht worden die niet kunnen worden waargemaakt, maak je toch je klant geïnteresseerd en houd je de organisatie gemotiveerd?

per workshop: € 195,- (excl. btw).
per dag € 349,- per dag (excl. btw).

GOC wijst je daarnaast graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.
Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Workshopduur
De workshop duurt 3 dagen. 

Workshoptijden
van 14:30 tot 17:30 uur en/of van 18:00 tot 21:00 uur. (Tussen 17:30 en 18:00 uur catering).

Toetsing en afsluiting
Na afloop van de workshops ontvang je een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • Er zijn momenteel geen cursusdata bekend.
    Klik op 'Neem een optie', schrijf je in en GOC neemt contact met je op.