Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Procesoperator Vlakstansen

Cursusduur en studiebelasting: 14 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche-erkend GOC certificaat
Bestemd voor: De opleiding is geschikt voor vlakstansers die al enige ervaring hebben aan een vlakstansmachine.
Kosten: € 4.620,00 excl. btw
Vlakstansers vervullen een spilfunctie in het kartonnagebedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden stanswerk, volgens de normen en eisen van de klant en het eigen bedrijf, wordt vervaardigd. Dat vraagt nogal wat van een vlakstanser.

In de verpakkingstechniek is specifiek vakmanschap en materialenkennis absoluut noodzakelijk als basis voor het laten draaien van de vlakstansmachine. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis, die nodig is om goed te kunnen functioneren als vlakstanser, een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen is er ook een deel in de training gereserveerd om te groeien naar het niveau van procesoperator. 

Een procesoperator is in staat voor zichzelf en voor de organisatie een meerwaarde te creëren. In de training wordt een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding ontwikkeld. Deze combinatie zorgt ervoor dat de toekomstige vlakstanser geautomatiseerde processen professioneel leert te besturen.

Een geschoolde procesoperator met voldoende vaktechnische kennis richt de machine zo efficiënt mogelijk in, analyseert problemen en lost deze op. Mogelijke verbeteringen worden gesignaleerd en gerealiseerd.  Ook het maken van  productieplanningen en deze handhaven en bijstellen wordt geleerd, evenals het omgaan met productiegegevens en het archiveren ervan. Bovendien is er aandacht voor het traject in de voorbereiding en nabewerking in het productieproces.

Samengevat: ontwikkelt de deelnemer tijdens deze cursus competenties op het gebied van vakdeskundigheid, materialen en middelen inzetten, onderzoeken en analyseren, instructies en procedures opvolgen, plannen en organiseren, samenwerken en overleggen met leidinggevenden en team, kwaliteit leveren en hiervoor ook verantwoordelijk zijn en continue te zoeken naar mogelijke verbeteringen in het productieproces en de eigen werkomgeving.
Blok 1 - basis grafimediaproces 
 • prepress
 • press
 • afterpress
 Blok 2 - productie realisatie
 • vakkennis vlakstansen
 • machinekennis
 • machinebeheersing
 • productie vlakstansen
Blok 3 - productie optimalistatie
 • procesgegevens en productieplanning
 • oplossen procesverstoringen en verbetertechnieken
 • productieproces optimalisatie
 • veranderingen: change management
 • verbeterplan
€ 4.620,00 excl. btw (excl. btw, incl. leermiddelen, catering en examen).

Extra kosten voor herkansingen:
Herkansingsexamen praktijk € 325,00
Herkansingsexamen mondeling € 215,00

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Bij het aanvragen van die susidies helpen we je graag!
Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting 
De cursus bestaat uit 14 dagen (exclusief praktijktoetsing in het bedrijf) van elk 6 contacturen per dag (exclusief praktijktoetsing in het bedrijf). Tussen de cursusdagen zit meestal een periode van twee weken. Tussen ieder blok zit meestal een periode van 4 weken.
De perioden van twee of vier weken gebruik je voor onder andere het maken van de portfolio opdrachten, het lezen van de theorie, het verzamelen van materialen en als voorbereiding op je examens. De doorlooptijd van de cursus is ongeveer 8 maanden. De cursus dient binnen 2 jaar te zijn afgerond.

De studiebelasting tijdens de cursus bestaat uit:
• 14 cursusdagen
• 60 uren zelfstudie
• 80 uren voor het uitvoeren van portfolio opdrachten
• 4 uur praktijk examen (maximaal)
• 30 minuten presentatie (maximaal)

Toetsing en afsluiting

Theorie
De in de cursus aangereikte theorie moet worden toegepast in de portfolio-opdrachten. De theorie wordt niet afzonderlijk getoetst in de vorm van een theorie-examen. De toepassing van de vakkennis die noodzakelijk is om de portfolio-opdrachten te kunnen uitvoeren wordt tijdens de beoordeling door de docent meegenomen. De toepassing van de vakkennis die noodzakelijk is om de eindopdracht met goed resultaat uit te kunnen voeren, komt tijdens de presentatie van het verbetervoorstel aan de orde.

Praktijk
De praktijk wordt getoetst door:
• het uitvoeren van opdrachten gedurende de cursus (competentielijst en portfolio opdrachten)
• het uitvoeren van een praktijkexamen en
• door het uitvoeren van een afsluitende eindopdracht binnen het bedrijf

GOC stelt de datum van het praktijkexamen vast (halve dag) en verzorgt de uitnodiging.

De cursist ontvangt na succesvolle beëindiging van de cursus het branche-erkende GOC-certificaat. Bij onvoldoende resultaat krijgt de cursist de gelegenheid de verschillende examenonderdelen te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

 • GOC (Veenendaal) donderdag, 14 november 2019
 • GOC (Veenendaal) woensdag, 15 april 2020