Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Procesoperator

Cursusduur en studiebelasting: 6 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche-erkend certificaat
Bestemd voor: De cursus is bestemd voor gediplomeerde/ gecertificeerde medewerkers in een kartonnage of grafimedia bedrijf. Bijvoorbeeld werkzaam op de afdeling met druktechnieken zoals offset, flexo, print of diepdruk, maar ook afwerking zoals stansen, brocheren, vouwen, snijden of vouwplakken.
Kosten: € 2.200,00 excl. btw
Met de cursus procesoperator leren we vakmensen proactief mee te denken over procesverbetering. Ze krijgen de tools aangereikt om aan de slag te gaan met procesoptimalisatie op de werkvloer. En ze leren zelf meer verantwoording te nemen en lossen problemen zelf op. Ze maken een verbetervoorstel en leveren dit aan het einde van cursus op. Meer dan 50% van de voorstellen worden geïmplementeerd in de praktijk. Dit is pure winst, zo wel voor de operator als voor het bedrijf.

,,Als je processen wilt verbeteren, moet je luisteren naar de mensen aan de lijn en hun praktijkervaringen en vakkennis daarbij gebruiken”, motiveert Annet de Groot, HR Manager bij Graphic Packaging International te Sneek. Wat me bovendien aansprak in deze cursus is dat je in de keuken kijkt bij andere bedrijven en dat de focus ligt op afstand nemen van het proces om
verbetermogelijkheden te signaleren.”


Resultaat
Procesoperators zijn vakmensen die het beste uit hun machines weten te halen. In deze cursus leren ze met een helikopterview naar hun eigen werkomgeving te kijken. Daardoor ontwikkelen ze een breed overzicht op het hele productieproces. Door anders naar het werk en de eigen werkplek te kijken, met de ogen gericht op verbetering, gaan ze mogelijkheden zien om tijd en materiaal te besparen. Door het uitwerken van een verbetervoorstel leren ze hoe dit vaker toepasbaar is binnen het bedrijf. Dit geeft een verdieping aan het werk en het proces verloopt efficiënter. De principes van LEAN lopen als een rode draad door de cursus.
Dag 1:
invloed van pre-press op de kwaliteit van druk- en printprocessen

Dag 2:
procesgegevens en productieplanning

Dag 3:
oplossen procesverstoringen en verbetertechniek kiezen

Dag 4:
productieproces optimalisatie

Dag 5:
veranderingen: change management

Dag 6:
verbeterplan

€ 2.200,00 excl. btw (excl. btw, incl. catering, lesmateriaal, theorietoets en certificaten).

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Bij het aanvragen van die susidies helpen we je graag!
Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.
 
Cursusduur
6 dagen 
 
Toetsing en afsluiting
Gedurende de cursus bouwt de cursist een portfolio op. De cursus wordt afgesloten met een presentatie, waarbij
de uitgevoerde eindopdracht en de toegepaste kennis centraal staat. De cursist ontvangt bij succesvolle beëindiging
het branche-erkende GOC certificaat Procesoperator.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • Regio Noord woensdag, 20 november 2019
  • GOC (Veenendaal) donderdag, 23 januari 2020