Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Ordermanager

Cursusduur en studiebelasting: 13 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche erkend certificaat
Bestemd voor: ordermanagers, trafficmanagers, projectmanagers, binnendienst medewerkers en medewerkers sales & customer services in de creatieve industrie.
Kosten: € 4.535,00 (excl. btw)

De rol van ordermanager is sterk aan verandering onderhevig. Enerzijds door het automatiseren en digitaliseren van de orderstroom en workflow, het gebruik van MIS-systemen en de ‘digitale orderzak’. Anderzijds door directe betrokkenheid bij sales.

De ordermanager is de schakel tussen de verkoop en productie. In deze functie zorg je ervoor dat klanten een mooi product of dienst krijgen door de coördinatie te regelen tussen de klant, verkoop, productie en leverancier. Het takenpakket is breed en  naast de ins en outs van drukwerk is kennis van de belangrijkste aspecten van andere media een must. Ook communicatieve en commerciële vaardigheden, planning en projectmanagement zijn essentiële elementen binnen de functie van ordermanager en komen tijdens de opleiding aan bod.

In de opleiding leer je naast het effectief toepassen van commerciële vaardigheden ook de ontwikkelingen in crossmedia kennen, zodat je potentiele en bestaande klanten op dit gebied goed kunt adviseren en met samenwerkingspartners (ICT, Media) effectief kunt samenwerken. Efficiënt zijn in het interne productieproces wordt steeds belangrijker. Daarom leer je hoe je dat kunt doen, zowel in de organisatie als persoonlijk. 

Na afloop van de opleiding kun je de complete orderproductie managen. Je bent in staat om voor klanten op een gestructureerde wijze plannen te ontwikkelen met als doel een tevreden klant met zicht op meer omzet tot gevolg. Je weet hoe je op basis van de kansen voor je klant en je klantgerichte houding je meer omzet bij je bestaande klant kunt gaan bereiken en welke (combinatie van) activiteiten daarvoor nodig zijn.

 

Blok 1: Fundament
- de impact van de nieuwe economie op vormen van publiceren
- toekomst in publicatiekanalen
- gezond de nieuwe tijd in
- verschuiving in Grafimedia
- trends en ontwikkelingen

Blok 2: Management
- management
- communicatie
- team management

Blok 3: Klant in zicht
- wie is je klant
- herken de inkoper
- klantreis

Blok 4: Marketing
- marketingplan
- marketingproces
- social marketing

Blok 5 Van klant naar ambassadeur
- Een goed gesprek
- Verkopen in de praktijk
- Creatieve sales

Blok 6 Klantwaarde
- Piramide van klantbeleving

 

€ 4.535,- (excl. btw, inclusief catering).

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Niveau
Deze opleiding wordt gegeven op mbo werk- en denkniveau, op een herkenbare en praktijkgerichte manier. Aan deze opleiding worden geen vooropleidingseisen gesteld. Na afloop van de opleiding ontvang je na succesvolle afsluiting het branche-erkend GOC certificaat Klantgerichte ordermanager. 


Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting
De opleiding duurt 13 dagen en een examendag. Daarnaast wordt ca. 4 uur zelfstudie per cursusdag verwacht.

Toetsing en afsluiting
De opleiding bestaat uit 13 cursusdagen en 1 examendag. Het examen bestaat uit het samenstellen van een portfolio en een praktijkexamen in de vorm van een praktijkcase. Wie de gehele opleiding Ordermanager met succes doorloopt, ontvangt een branche-certificaat.

 

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) woensdag, 12 februari 2020