Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

MBO Opleiding Grafisch Operator (BBL)

Cursusduur en studiebelasting: 14 maanden
Toetsing en afsluiting: MBO-diploma
Bestemd voor: De mbo opleiding grafisch operator is bedoeld voor mensen die willen werken in de grafimediabranche. Om toegelaten te worden, moet de deelnemer 18 jaar of ouder zijn of in het bezit van een: lbo, vmbo-kader, vmbo-tl of havo diploma.
Kosten: € 6950,00 (excl. btw)
Operators zijn niet meer weg te denken binnen de grafimediabranche. Waarschijnlijk vervullen ze ook een cruciale rol binnen jouw bedrijf. Maar beschikken deze nieuwe medewerkers dan over de juiste kennis, vaardigheden en talenten?

Of het nu gaat om talenten die instromen of ervaren professionals die zich willen door ontwikkelen. GOC ondersteunt daarbij. Met moderne operator opleidingen op mbo niveau 2, 3 en 4. Helemaal afgestemd op de wensen en behoeften van bedrijven in de grafimedia en kartonnage: sterk productiegeoriënteerd, flexibel en modulair en gegeven door ervaren docenten die zelf uit de sector komen. Ten opzichte van algemene operator opleidingen is er bijvoorbeeld meer aandacht voor verstoringen binnen het druk¬ en nabewerkingsproces. Ook alle opdrachten en theorie sluiten aan bij wat er speelt op de werkvloer van grafimediabedrijven. De ideale  ingrediënten om nieuw talent grafisch vakmanschap bij te brengen. Dat maakt GOC dé opleidingspartner voor tal van grafimediabedrijven.

Doorlopende leerlijn voor grafisch operators
GOC biedt een doorlopende leerlijn voor grafisch operators. We brengen jongeren en zij-instromers de basis van press en afterpress bij. Bieden ervaren operators de kans om zich te specialiseren. En maken van doorgewinterde procesoperators echte procesexperts. Waar uw operators ook staan in hun ontwikkeling, wij helpen ze om te groeien!
Modulaire opbouw: van snelle inzetbaarheid naar verdieping
De opleiding bestaat uit drie fasen. In de eerste fase draait alles om snelle inzetbaarheid van de grafisch operator. Die moet zijn draai vinden aan de machine. In de tweede fase vindt verbreding plaats. De grafisch operators-in-spé leren om verder te kijken dan hun eigen werkplek. Tot slot gaan ze zich verdiepen. In de derde fase komen onder meer het doorvoeren van verbeteringen of optimalisaties op de eigen werkplek.
€ 6.950,- excl. btw, Inclusief kosten voor examinering, generieke vakken en mbo inschrijvingskosten. 

Opleiden is belangrijk. Daarom stelt het A&O Fonds Grafimediabranche subsidies beschikbaar. Ontdek welke regelingen voor jouw bedrijf van toepassing zijn. Kijk voor meer informatie op www.aenofondsgrafimedia.nl.

Subsidie BBL-opleidingen (A&O Fonds Grafimediabranche)
  • Vanuit het sectorplan kun je tot 40% van de kosten van een BBL-opleiding terugkrijgen. Voorwaarde is dat je medewerkers instromen tussen 1 oktober 2015 en 1 oktober 2018.
  • Via de stimuleringsregeling BBL kun je een stimuleringspremie van € 2.500,- per deelnemer ontvangen. Je komt in aanmerking als jouw bedrijf meebetaalt aan het opleidingsfonds van de branche.
  • De subsidieregeling Printmediaopleidingen vergoedt tot 40% van de kosten van vrijwel alle opleidingen die GOC aanbiedt. Je komt in aanmerking als jouw bedrijf meebetaalt aan het opleidingsfonds van de branche.
Subsidie BBL-opleidingen (RVO) Subsidie om- en bijscholing voor nieuwe medewerkers (A&O Fonds Grafimediabranche)
  • Vanuit het sectorplan kun je tot 40% van de kosten voor om- en bijscholing terugkrijgen. Voorwaarde is dat je medewerkers tussen 1 april 2016 en 1 april 2018 instromen. Het gaat om kosten voor scholingsactiviteiten die tussen 1 januari 2017 en 1 april 2018 zijn uitgevoerd.
  • De subsidieregeling Printmediaopleidingen is hier ook van toepassing, zie hierboven.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting
De opleiding is opgebouwd in drie fasen. Een periode van 2 maanden met een frequentie van één dag per week. In de tweede en derde fase van 12 maanden gaat men één dag per 2 weken naar school. Dit in verband met de ruimte die nodig is om praktijkopdrachten uit te voeren.

Toetsing en afsluiting
Na afloop van de deze opleiding ontvangen de deelnemers een mbo-diploma. Indien de deelnemer voor een deel van de generieke vakken niet slaagt, ontvangt hij een certificaat op mbo-niveau.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) vrijdag, 31 januari 2020