Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Geniet Brocheren

Cursusduur en studiebelasting: 16 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche erkend certificaat
Bestemd voor: De geniet brocheerder is werkzaam bij grafimediabedrijven die drukwerk afwerken in vele soorten en maten o.a.: tijdschriften, kranten, reclamedrukwerk, brochures, catalogi.
Kosten: € 5.280,00 

Waar zit de toegevoegde waarde van uw drukwerk: in dé nabewerking. De procesoperator nabewerken heeft hierbij een cruciale rol. Zonder vakkundige procesoperators worden geen hoogwaardige producten gemaakt. Procesoperators in de After Press vervullen een eindfunctie in het grafisch bedrijf. Zij zijn degenen die ervoor moeten zorgen dat er onder tijdsdruk en wisselende omstandigheden druk- of printwerk wordt afgewerkt en afgeleverd dat voldoet aan de normen en eisen van de klant.

In de nabewerking is specifiek vakmanschap en materialen kennis absoluut nodig als basis om de machine te laten draaien. Om die reden neemt het aanleren van vaktechnische handelingen en het ontwikkelen van kennis die nodig is om goed te functioneren als nabewerker, nog steeds een heel belangrijke plaats in. Naast deze vaktechnische onderwerpen zien we een verschuiving naar de vraag tot het opleiden van procesoperators. Deze opleiding zoomt op deze aspecten in.
Een Procesoperator is in staat om voor de organisatie een meerwaarde te creëren door een proactieve, analytische en oplossingsgerichte werkhouding te ontwikkelen. Klantwensen worden centraal gesteld, verbeteringen worden doorgevoerd en verspillingen voorkomen, Allen succesfactoren voor procesbeheersing in de praktijk!

Resultaat 
De cursist leert de werkinformatie voor de productie goed te interpreteren en te zorgen voor geschikt materiaal, machines en apparatuur. En leert de verzamelhechter af te stellen volgens basisafstellingen en specifieke ordergegevens. Ook leert de cursist materialen, meetapparatuur en andere hulpmiddelen op de juiste manier te gebruiken en hoe (meet)gegevens, instellingen, kwaliteit en andere belangrijke zaken voor, tijdens en na het productieproces  gecontroleerd kunnen worden.

Ook het analyseren van (meet)gegevens, verstoringen en kwaliteitsafwijkingen komt aan de orde. Evenals het oplossen van problemen, onder meer door tijdens het brocheren de procesomstandigheden aan te passen. De cursist leert onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, onderdelen te vervangen en onderdelen met de juiste middelen te reinigen. En werken volgens de geldende afspraken en voorschriften op het gebied van arbo, veiligheid, milieu, bedrijfsregels, en dergelijke.

De cursus bestaat uit vier blokken met daartussen praktijkperioden waarin de cursisten werken aan hun portfolio en aan opdrachten die door de docent aangereikt worden.

Blok 1: Werken in de nabewerking (3 dagen)

 • werken in de grafimedia
 • basis van nabewerken
 • procesmatig denken en werken

Blok 2: Geniet brocheren (6 dagen)

 • basishandelingen
 • voorbereiden productie
 • productie
 • producten en materialen
 • kwaliteit

Blok 3: Procesvariabelen (4 dagen)

 • vaststellen procesvariabelen
 • verwerken van gegevens
 • oplossen procesverstoringen

Blok 4: Procesoptimalisering (3 dagen)

 • aanpak procesoptimalisatie
 • WCM en Lean
 • vernieuwingen en optimalisatie

€ 5.280,- excl. btw

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur
16 dagen (exclusief portfoliobeoordeling en praktijkexamen).

Toetsing en afsluiting
De toetsing van de certificerende cursus Procesoperator geniet brocheren bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

Voor het theoretische deel is er een theorietoetsing.
Het praktijkdeel wordt op de volgende wijze getoetst:
• Het samenstellen van een portfolio
• Praktijkexamen in het bedrijf

Het examenbureau van het GOC stelt de datum van het praktijkexamen vast (halve dag) en verzorgt de uitnodiging.

De cursist ontvangt na succesvolle beëindiging van de cursus het branche-erkende GOC-Certificaat Procesoperator Geniet Brocheren. Bij onvoldoende resultaat krijgt de cursist de gelegenheid de verschillende examenonderdelen te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

 • Er zijn momenteel geen cursusdata bekend.
  Klik op 'Neem een optie', schrijf je in en GOC neemt contact met je op.