Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Fotospectraalmeting

Cursusduur en studiebelasting: 2 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: Iedereen die werkt met fotospectraalmeting of er mee aan de slag wil. Dat kunnen drukkers zijn, die in een van de verschillende druktechnieken werkzaam zijn (offset, flexo, diepdruk) en op allerlei verschillende materialen drukken zoals papier, karton, kunststof folie, blik). Maar ook medewerkers van de prepressafdeling die proeven controleren. Of operators aan printmachines en digitale drukpersen.
Kosten: € 710 (excl. btw)

In de Grafimedia productieomgeving is fotospectraalmeting niet meer weg te denken. Steeds meer zie je dat densitometers worden vervangen door fotospectraalmeters. Normen voor kleur worden niet langer uitgedrukt in densiteitsgetallen maar in objectieve CIE *L*a*b waarden, afwijkingen en tolerantiegebieden geven we aan in ∆E. De nieuwste generatie drukpersen is dan ook standaard uitgerust met in-line apparatuur die niet alleen de kleur meet maar deze ook direct corrigeert.

Toch is dit niet automatisch een garantie voor succes!

Als operator in een Grafimedia omgeving moet je in staat zijn om gemeten waarden te kunnen ‘lezen’ en te interpreteren. Op deze manier kun je nog beter en doelgerichter inspelen op mogelijke veranderingen in het proces als gevolg van procesvariabelen. In de cursus Fotospectraalmeting leer je alle kennis die je nodig hebt om het maximale uit je apparatuur te kunnen halen.

Doel
Je leert de theorie over kleur en kleurmeting toe te passen. Je gaat zelf kleuren meten met verschillende fotospectraalmeters en je verwerkt meetgegevens tot een rapportage. Je leert om fotospectrale meetgegevens te ‘lezen’ en te interpreteren om op basis hiervan de juiste actie te kunnen kiezen. Op deze manier leer je hoe je fotospectraalmeting kunt toe passen om het proces in de praktijk nog beter onder controle te houden. In deze training is het mogelijk om ook eigen voorbeelden in te brengen en eventueel kan ook eigen apparatuur worden meegebracht.

Dag 1

Kennismaking met fotospectraalmeting, kleursystemen, meten met fotospectraalmeters

 • Kleuren waarnemen
 • Kleuren meten
 • Kleuren ordenen
 • Werken met fotospectraalmeters
 • Kleuren meten in verschillende coördinatiesystemen
 • Werken met verschillende fotospectraalmeters

Dag 2
Vervolg meten met fotospectraalmeters, meetgegevens interpreteren, probleemherkenning met behulp van fotospectraalmeting

 • Fotospectraalmeting toepassen in de eigen praktijk
 • Kleurafwijking vaststellen
 • Rekening houden met metamerie
 • Kleurproblemen analyseren met behulp van spectraalmeting
 • De juiste kleur kiezen (eventueel met behulp van formulatiesoftware)
 • Fotospectraalmeten tijdens het drukken
 • Meetgegevens en rapportages interpreteren

€ 710,- (excl. btw, incl. catering).

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur
De training duurt 2 dagen.

Toetsing en afsluiting
Cursisten ontvangen na afloop van de training een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

 • GOC (Veenendaal) woensdag, 06 november 2019