Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Flexo Rotatie

Cursusduur en studiebelasting: 17 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche erkend certificaat
Bestemd voor: De cursus is bedoeld voor grafisch technici of (aankomend) flexodrukkers aan een rotatiemachine voor ofwel flexibele materialen of etiketten en labels ofwel voor vouwkartonnage met minimaal een half jaar ervaring. Als je eerst de cursus intro flexo volgt, kun je ook deelnemen aan deze cursus.
Kosten: € 6.890,00 (excl. btw)

Hoogwaardige grafimedia producten vervaardigen in een steeds harder concurrerende markt. Daarvoor zijn de allerbeste mensen nodig. Vakmensen, die onder tijdsdruk producten kunnen leveren, die voldoen aan de eisen en de normen van de klant. Die de kwaliteit bewaken en zelfstandig problemen oplossen. Die helemaal op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de technologie, materialen en grondstoffen. Absolute toppers, die de opleiding Flexo rotatie bij GOC hebben gedaan.

“De investering in deze opleiding verdient een werkgever in een jaar terug. De verspilling van materiaal en tijd neemt fors af, en verbeterprocessen hebben tot 40% meer resultaat! De werknemers die deze opleiding hebben gedaan, zijn professioneler en kritischer, en communiceren beter met elkaar en hun leidinggevende over het werk.” Wouter de Ridder – Flexo trainer bij GOC

“Iedereen had bij ons wel intern een flexo opleiding gevolgd, maar dat was jaren geleden. Met deze opleiding konden we onze kennis niet alleen opfrissen, maar hebben we ook anders leren werken op het gebied van Prepress en inkten. Met als gevolg dat afwijkingen sneller konden worden verholpen, en de bedrukkingsklachten drastisch naar beneden werden gebracht!” Pierre Adriaansen, Training Coördinator bij Smurfit Kappa Elcorr


Doel
Een werknemer die de opleiding Flexo rotatie met succes heeft afgerond, kan bewezen efficiënter werken. Naast vakkennis over de flexo drukpers en de materialen heeft hij kennis van het hele productieproces. Hij kan dit zelfstandig verbeteren. Ook voorschriften op het gebied van arbo, veiligheid en milieu kennen voor hem geen geheimen meer. 

Blok 1: Werken in de drukkerij (2 dagen)

 • Grafimedia productieproces
 • Organisatie rond drukproces

Blok 2: Basisvoorwaarde drukproces (3 dagen)

 • Van bestand tot drukvorm
 • Drukvorm en montage
 • Van drukvorm tot afdruk

Blok 3: Procesvariabelen in flexo (5 dagen)

 • Inkt
 • Rasterwalsen
 • Fabricage te bedrukken materiaal
 • Te bedrukken materiaal

Blok 4: Technische processen aan de flexo rotatiemachine (4 dagen)

 • Drukproces
 • Uitvoermogelijkheden
 • Randapparatuur

Blok 5: Procesbeheersing en kwaliteitscontrole (3 dagen)

 • Kleur
 • Testdrukken in de praktijk
 • Testdrukken beoordelen en doormeten

€ 6.890,- (excl. btw, incl. leermiddelen, theorietoetsing, catering).

GOC neemt het praktijkexamen op locatie af. De aanvullende kosten hiervoor zijn per deelnemer: € 325,00.

Extra kosten voor herkansingen:
Herkansingsexamen praktijk € 325,00
Herkansingsexamen theorie € 120,00
Opnieuw aanbieden portfolio € 215,00

GOC wijst je graag op de financiële voordelen, waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Je bent werkzaam in een flexo rotatie drukkerij en hebt minimaal een half jaar ervaring aan een rotatiemachine voor ofwel flexibele materialen of etiketten en labels ofwel voor vouwkartonnage. De rotatiemachine moet minimaal 3 kleuren sluitend kunnen produceren.

Je mag ook aan de cursus deelnemen indien je nog geen half jaar praktijkervaring hebt, maar wel de cursus intro flexo hebt gevolgd. Jouw bedrijf garandeert een praktijkbegeleider die je de vakhandelingen aanleert en die jou de gelegenheid biedt om alle cursusdagen te volgen en de portfolio opdrachten naar behoren uit te voeren. Het bedrijf zorgt er ook voor dat het praktijkexamen kan plaatsvinden.

Indien hierover vragen zijn of twijfel bestaat, dan kun je contact opnemen met de binnendienst van GOC via (0318) 53 91 11 of binnendienst@goc.nl.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting
De cursus bestaat uit 17 dagen (exclusief mondeling - en praktijkexamen). Naast de cursusdagen en examens dient men rekening te houden met een studiebelasting van ongeveer 140 uur.

Toetsing en afsluiting
De toetsing van de certificerende cursus Flexo rotatie bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel. Voor het theoretische deel worden een aantal theorietoetsen afgenomen. Het praktijkdeel wordt op de volgende wijze getoetst:
• Mondeling examen
• Praktijkexamen in het bedrijf

De cursist ontvangt na succesvolle beëindiging van de cursus het branche-erkende GOC-Certificaat Flexo rotatiedrukker. Bij onvoldoende resultaat krijgt de cursist de gelegenheid de verschillende examenonderdelen te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

 • GOC (Veenendaal) donderdag, 19 maart 2020