Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Digitaal Printen Grootformaat

Cursusduur en studiebelasting: 5 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: medewerkers die (gaan) werken met groot formaat printers die een 'knoppentraining' niet genoeg vinden en alles willen weten over Digitaal printen grootformaat.
Kosten: € 1770 (excl. btw)
Met deze vijfdaagse training worden (nieuwe) medewerkers bekend gemaakt met de mogelijkheden van Digitaal printen grootformaat. Aan de orde komen diverse printtechnieken, materialen (substraten), inkten, kleur, bestandverwerking en de onderlinge samenhang daarvan. Ook wordt er aandacht besteed aan efficiëntie, arbo en milieu. Dankzij de unieke samenwerking tussen Canon en GOC vinden twee van de vijf cursusdagen plaats in de state-of-the-art showroom van Canon in 's-Hertogenbosch.

Doelgroep
De apparaat onafhankelijke cursus Digitaal printen grootformaat richt zich op werknemers in branches als sign, grafimedia, reclame/PR en copy & print die werkzaam zijn in een omgeving met groot formaat printers.

Doel
Na afronding van deze cursus ben je volledig op de hoogte van de workflow, de keuzes in materialen en het afstemmen van inkten en substraten in relatie tot de gewenste applicatie. Ook weet je alles over kleur, bestandsbeheer, kwaliteit, veiligheid en efficiency op het gebied van Digitaal printen grootformaat.
Dag 1: Introductie
Je krijgt inzicht in alle mogelijkheden in grootformaat printen, zowel op het gebied van sign, als op het gebied van repro. Niet alleen de verschillende soorten apparatuur komen aan bod, ook de verschillende soorten inkt en materialen worden behandeld. Welke toepassingen kun je waarvoor gebruiken, wat zijn de specifieke eigenschappen? Deze lesdag vindt plaats in de showroom van Canon te ’s-Hertogenbosch, waar alle verschillende apparatuur staat opgesteld en voorbeelden te zien zijn.
 
Dag 2: Kleur
Er wordt gestart met de basis kleurenleer. Daarin zit de ‘normale’ vertaling van RGB naar CMYK. Met grootformaat hebben we echter met meer aspecten te maken. Juiste profieltoepassing behorend bij specifieke materialen is één van de belangrijkste elementen. De kleuren zwart en (dekkend) wit krijgen hier een andere dimensie. Ook komen systemen aan bod waar bijvoorbeeld lichtcyaan en lichtmagenta in zijn verwerkt, of nog andere kleuren. Je krijgt inzicht in de manier waarop digitaal aangeboden kleuren verwerkt kunnen worden tot een subliem eindresultaat.
 
Dag 3: Bestandsverwerking
Niet alleen kleur, maar ook andere technische aspecten in een digitaal bestand kunnen een grote rol spelen in de uiteindelijke kwaliteit van een afdruk. Er komt altijd een Raster Image Processor / RIP (hardware of softwarematig) aan te pas om de digitale bestanden om te zetten naar een verwerkbaar bestand. PDF controleren, preflighten en bewerken, maar ook Resolutie, Vector en Bitmap zijn onontbeerlijke termen waar je ook het fijne van komt te weten. Je leert waar je op moet letten en welke elementen nog gemanipuleerd kunnen worden om een beter resultaat te krijgen.
 
Dag 4: Arbo & milieu en werkmethodiek
Kwaliteit van de afdrukken is natuurlijk een heel belangrijk punt, maar zeker zo belangrijk is de omgeving waarin deze tot stand komt. Hoe ga je om met al die verschillende inkten en materialen? Hoe kun je het beste die zware rollen tillen? Dan is het ook nog eens zo dat er op een bedrijf verschillende orders binnenkomen. Hoe ga je die plannen? Welke orders verwerk je eerst en waarom? Hoe zorg je voor een goede doorstroming van de orders? Aan de hand van een gesimuleerde werkomgeving leer je hoe orders gepland en voorbereid moeten worden. Dit alles in een aanloop naar de vijfde en laatste dag van de training.
 
Dag 5: Workshop
De cursisten krijgen de beschikking over de apparatuur in de showroom van Canon. De voorbereide orders kunnen nu verwerkt worden. Uiteraard zitten in deze orders een aantal van de meest voorkomende fouten, die ontdekt en hersteld moeten worden. Je krijgt nu de kans om de in de trainingsdagen behandelde theorie in de praktijk toepassen.

€ 1.770,- (excl. btw, incl. catering).

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Doorlooptijd
1 trainingsdag per week, totaal 5 weken.

Studiebelasting
5 lesdagen van 6 uur; huiswerkadvies 2 uur per lesdag.

Groepsgrootte
Minimaal 6 en maximaal 10 personen.

Structuur
Lesdag 1 en 5 worden uitgevoerd bij Canon in 's-Hertogenbosch waar gebruik gemaakt kan worden van modellen en operationele apparatuur. Lesdag 2, 3 en 4 vinden plaats bij GOC in Veenendaal in een pc-lesruimte.

Randvoorwaarden
Werkzaam in een omgeving met groot formaat printers.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • Er zijn momenteel geen cursusdata bekend.
    Klik op 'Neem een optie', schrijf je in en GOC neemt contact met je op.