Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Diepdruk Rotatie

Cursusduur en studiebelasting: 17 dagen
Toetsing en afsluiting: Branche erkend certificaat
Bestemd voor: De cursus is bedoeld voor mensen die zelfstandig als diepdrukker aan een diepdrukrotatie illustratie- of verpakkingsmachine gaan werken.
Kosten: € 5.945,00 (excl. btw)

Diepdruk is een van de oudste druktechnieken die nog volop in gebruik is. Diepdruk staat voor duurzaamheid en kwaliteitsdrukwerk. De techniek - in de loop der jaren doorontwikkeld tot een hightech productieproces - wordt veel gebruikt voor het bedrukken van tijdschriften, brochures en/of (flexibele) verpakkingsmaterialen. Dit staat dan ook centraal in de cursus Diepdruk Rotatie.

Doel
Je leert de machine af te stellen, te bedienen en eventuele problemen te analyseren en op te lossen. Daarbij draag je de verantwoordelijkheid voor de product- en proceskwaliteit en voor het beheer en onderhoud van apparatuur, gereedschap en materialen. Je leert de basisvoorwaarden voor drukvormvervaardiging kennen en omgaan met substraten en inktgeving. Ook leer je werken met controlemiddelen zoals de densitometer, de fotospectraalmeter en standaardisatie van het drukproces. Procesanalyse, procesbeheersing en kwaliteitsbeheersing zijn een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Na afloop bent u direct inzetbaar als zelfstandig diepdrukker aan een diepdrukrotatie illustratie- of verpakkingsmachine, waarmee tijdschriften, brochures of (flexibele) verpakkingsmaterialen worden bedrukt.

Voorbereiding:
Het eerste gedeelte beslaat de basis activiteiten die een aankomend drukker uitvoert ter ondersteuning van de drukkers. Alle voorbereidende handelingen om een machine snel en efficiënt in productie te nemen worden besproken. Tevens wordt ingegaan op verbetersystematieken zodat de aankomend drukker nut en noodzaak ziet en mee kan denken in verkorten van omsteltijden. In dit gedeelte wordt gekeken naar onder andere: inbouwen van de drukunit, het rolwisselsysteem, materiaalvoorbereiding en inktvoorbereiding.

Verdieping drukproces:
De opgedane elementaire kennis is de basis voor dit blok. Er wordt dieper op de materie ingegaan. Het drukproces wordt verder toegelicht en uitgediept aan de hand van de diverse variabelen. De relaties en de interactie tussen de verschillende variabelen zoals drukcilinder, drukinkt en te bedrukken substraat worden uitgebreid besproken. Uiteraard wordt het rakelsysteem en het tegendruksysteem niet vergeten.

Kwaliteit- & procesbeheersing:
Het eindresultaat, de uiteindelijke afdruk, is natuurlijk hetgeen dat telt voor de drukker. In dit onderdeel wordt gekeken naar de drukkwaliteit, zowel qua kleur als naar functionele eisen. De eisen en specificaties van verwerkingsprocessen wordt onderzocht en teruggekoppeld naar het gedrukte resultaat. De aankomend drukker begrijpt wat het belang van de eindkwaliteit is voor vervolgprocessen en voor de klant. Zeker zo belangrijk in dit onderdeel is standaardisatie en procesmatig werken om snel en efficiënt tot het gewenste eindresultaat te komen. Onderwerpen als kwaliteitscontrole, kwaliteitsbeheersing en procesbeheersing komen aan de orde.

€ 5.945,- (excl. btw, incl. leermiddelen, theorietoetsing, catering).

Extra kosten voor herkansingen:
Herkansingsexamen praktijk € 325,00
Herkansingsexamen theorie € 120,00
Opnieuw aanbieden portfolio € 215,00

GOC wijst je graag op de financiële voordelen, waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur
De cursus duurt 17 dagen (exclusief theorie- en praktijkexamen).

Toetsing en afsluiting
De toetsing van de certificerende cursus Diepdruk Rotatie bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

De theorie wordt getoetst door 3 theorietoetsen tijdens de blokken. Het praktijkdeel wordt op de volgende wijze getoetst:
• Het uitvoeren van opdrachten tijdens de cursus voor het portfolio
• Praktijkexamen in het bedrijf

De cursist ontvangt na succesvolle beëindiging van de cursus het branche-erkende GOC-Certificaat Diepdruk Rotatiedrukker. Bij onvoldoende resultaat krijgt de cursist de gelegenheid de verschillende examenonderdelen te herkansen. Hieraan zijn extra kosten verbonden.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) dinsdag, 05 november 2019