Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

DTP Vormgeven

Cursusduur en studiebelasting: 4 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: DTP-ers die regelmatig vormgevingsopdrachten moeten uitvoeren.
Kosten: € 1315 (excl. btw)

Vormgeven is iets anders dan een ontwerp uitvoeren. Dat merkte Bart vorige maand. Bart werkt als DTP’er bij een reclamebureau. Hij maakt reclameposters op, voor in abri’s en op treinstations. Meestal krijgt hij van een opdrachtgever een precies uitgewerkte orderinstructie. Maar deze keer niet. De klant was nieuw, en had een andere manier van werken. In plaats van een orderinstructie kreeg Bart een gesprek van een half uurtje met de vormgever. Bart dacht dat hij precies had opgeschreven wat de vormgever zei. En dat hij dit had uitgevoerd. Niets bleek minder waar. De poster werd afgewezen, de klant was boos en het kostte Bart’s baas een middag werk om de klant te behouden. Wat was er misgegaan? Bart, zijn baas en de vormgever gingen zitten voor een evaluatie, en al gauw bleek dat Bart en de vormgever eigenlijk een andere’ taal’ spraken. Dat leidde tot verwarring, ontevredenheid en verspilling. Om te voorkomen dat dit nog een keer zou gebeuren, besloot Bart’s baas om hem op taalcursus te sturen.

Een taalcursus. Dat is de korte opleiding DTP Vormgeven van GOC. Je leert als DTP’er de taal van vormgevers kennen. Hoe zij praten over kleur, typografie en design. Zodat je ze beter begrijpt. Met ze mee kan denken en praten. En daardoor veel slimmer, sneller (en uiteindelijk goedkoper) kan werken. En zoals je bij een taalcursus leert lezen én schrijven, zet je bij DTP Vormgeven ook de eerste stappen op weg naar zelfstandig ontwerpen!

"Deze cursus gaat over de regels van ontwerpen. Over het waarom van keuzes voor dit font, of die kleur? Bijvoorbeeld: waarom is het logo van de KLM blauw? Met deze kennis kan je een klant goed adviseren, en voorkomen dat je iets maakt  dat niet goed is!" Jan Coen Wijnstok - GOC trainer DTP vormgeven

Dus: waarom DTP Vormgeven?

            -De DTP’er spreekt dezelfde taal als de vormgever!
            -De DTP’er kan zelfstandig aan vormgevingsopdrachten werken!
            -Efficiënter samenwerken leidt tot minder (tijds)verspilling!

Doel
Je leert bewust om te gaan met vormgevingselementen als compositie, contrast, balans, kleurgebruik en typografie en je leert deze elementen toe te passen in diverse grafimediaproducten.

"In mijn werk als drukwerkbegeleider en grafisch vormgever in een grote onderwijsorganisatie, spreek ik geregeld met opdrachtgevers die het zelf wel denken te weten. Hoe een banner vormgegeven moet worden bijvoorbeeld. Doordat ik DTP vormgeven heb gedaan, kan ik echter goed onderbouwd adviseren hoe het beter moet. En dan geven ze uiteindelijk toe: 'Tsja, ik weet er ook niks vanaf.' Dat is prima, want daarvoor ben ik er!" Roswitha Teerink - oud-cursist DTP vormgeven

De korte opleiding DTP Vormgeven duurt vier dagen. Elke dag behandelen we één op zichzelf staand thema.

Dag 1: Typografie (letters, tekstopmaak, woordmerken, compositie etc.)
Dag 2: Kleur, tekst en beeld.
Dag 3: Systeemtypografie (ontwerpen voordoelgroepen, stramienen, beeldschermtypografie)
Dag 4: Logo’s en huisstijl

Elke dag bestaat uit een introductie, en een serie inhoudelijke toelichtingen, oefeningen en opdrachten. Houdt er rekening mee dat je ook wat tijd moet vrijmaken voor thuisstudie.

De korte opleiding DTP vormgeven kost € 1315,- (excl. btw).

Veel bedrijven in de grafimediabranche komen in aanmerking voor subsidie op de opleidingskosten. GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in onze branche van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de subsidieregelingen die van toepassing zijn op ons aanbod.

Bij het aanvragen van die susidies helpen we je trouwens graag!

Voorkennis en randvoorwaarden
Ruime ervaring met de standaard grafische pakketten (QuarkXpress, InDesign, Photoshop of Illustrator) is vereist.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting
De cursus duurt 4 dagen.

Toetsing en afsluiting
Cursisten ontvangen na afloop van de cursus een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • Er zijn momenteel geen cursusdata bekend.
    Klik op 'Neem een optie', schrijf je in en GOC neemt contact met je op.