Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Colormanagement (ISO 12647)

Cursusduur en studiebelasting: 2 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: De cursus is bestemd voor iedereen die te maken heeft met het weergeven van kleuren in druk-/ of printprocessen. Bijvoorbeeld dtp’ers,vormgevers, medewerkers in de signbranche, systeembeheerders, medewerkers kleurkwaliteit, medewerkers ISO-implementatie.
Kosten: € 775,00 excl. btw
Hoe krijg je de kleuren van het origineel zo perfect mogelijk in een reproductie? Met colormanagement zorg je ervoor dat kleuren op een voorspelbare wijze worden overgedragen van het ene apparaat naar het andere. Dit gebeurt op basis van een nauwkeurige beschrijving van het kleurgedrag van ieder apparaat. Bij elke overdracht worden de kleuren gecorrigeerd aan de hand van profielen. Als je werkt met de ISO-norm 12647, heb je nog beter grip op de standaardisatie van vierkleurendrukwerk. Standaard ICC-profielen, verspreid door het ECI (European Color Initiative) of voor de kranten industrie door Cebuco, kun je gebruiken voor drukwerk dat binnen de toleranties van de ISO-normen ligt. Voor drukwerk buiten de ISO-normen kun je ook zelf
profielen aanmaken.

Doel

De cursist leert het principe van Colormanagement kennen door ICC-profielen te gebruiken en te maken voor verschillende apparaten, zoals camera’s, monitors, printers en drukpersen, door apparatuur te kalibreren en een colormanagementworkflow in te richten volgens ISO-normen. Tijdens deze cursus is er ook aandacht voor het communiceren met de klant over colormanagement, het verbeteren van aangeleverde bestanden en het toepassen van colormanagement in de praktijk.

Lees hier onze Colormanagement brochure met het ervaringsverhaal van drukkerij Elburg-Smit.
Dag 1
  • kennismaking met colormanagement, ICC-profielen gebruiken en maken
  • vervolg ICC-profielen gebruiken en maken, kalibreren
Dag 2
  • colormanagementworkflow inrichten, werken met ISO-normen
  • communiceren met de klant, bestandsaanlevering optimaliseren
Voor het uitgebreide programma van deze cursus kun je contact opnemen met onze binnendienst via binnendienst@goc.nl of 0318-53 91 29.
€ 775,00 excl. btw, incl. catering

Voor bedrijven en professionals in de creatieve industrie zijn er aantrekkelijke kortingsregelingen.
Klik hier voor meer informatie en ontdek of je kunt profiteren.

GOC wijst je graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kunt profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.
Prijs
€ 775,- excl. btw, incl. catering.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Duur
De training bestaat uit 2 dagen.

Afsluiting
Na afloop van de training ontvang je een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) dinsdag, 10 maart 2020