Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Adobe Photoshop CC

Cursusduur en studiebelasting: 5 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: Medewerkers uit grafische bedrijven, reclamebureaus, grafisch vormgevers of redactiemedewerkers van uitgeverijen die digitaal beeld willen be- en verwerken.
Kosten: € 1.630,00 
Professionele fotografen, vormgevers en dtp-ers maken voor beeldbewerking gebruik van Adobe Photoshop. Het is hét instrument voor het bewerken en verwerken van digitaal zwart-wit of kleurenbeeld, bestemd voor drukwerk maar ook voor multimediagebruik en de productie van Internetpagina's. In de cursus Adobe Photoshop CC leer je de belangrijkste mogelijkheden van het programma kennen.

De cursus is een blok in de certificerende opleiding DeskTopPublishing CC. Het blok Adobe Photoshop kun je ook afzonderlijk volgen.

Doel
Je leert de gewenste uitsnede van een afbeelding te maken en de afmeting en benodigde resolutie op elkaar af te stemmen, zodat de afbeelding geschikt is voor de bestemde media. Je leert werken met de gereedschappen voor zowel het bewerken van pixels als voor het bewerken van vectoren. Je leert retouche toe te passen op een afbeelding en deze zodanig te bewerken dat een deel ervan vrijstaand in een opmaakprogramma te importeren is. De kleurruimte van een afbeelding leer je geschikt te maken voor de gegeven publicatiemethode en je leert standaard toon- en kleurcorrecties uit te voeren. Ook leer je eenvoudige beeldmanipulaties uit te voeren met behulp van lagen en laagmaskers. Bovendien leer je tekst te plaatsen en te bewerken en bestanden in het juiste bestandsformaat te bewaren zodat deze - zowel voor drukwerk als voor beeldscherm - correct kunnen worden verwerkt.

Blok 1: Kennismaken met Photoshop

In blok 1 leer je belangrijke basisvaardigheden om op een juiste wijze te kunnen omgaan met beeldbestanden. Je maakt kennis met diverse bestandsformaten voor import en export en leert omgaan met pixels, formaat en beeldresolutie. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de interface en gebruiksmogelijkheden van het programma Photoshop.

Blok 2: Selecteren van pixels

Misschien wel het belangrijkste van Photoshop is goed te leren selecteren. Er zijn dan ook heel wat gereedschappen en technieken om te selecteren. Uiteindelijk gaat het om het leren combineren van diverse selectietechnieken.

Blok 3: Manipuleren van pixels

In dit blok leer je welke gereedschappen er beschikbaar zijn voor het retoucheren van pixels. Er vindt een verdieping plaats aangaande het selecteren van pixels en het werken met lagen. Je krijgt inzicht in het maken van eenvoudige beeldmanipulaties met laagmaskers. Ook krijg je inzicht in het gebruik van verschillende bestandsformaten bij pixel afbeeldingen.

Blok 4: Werken met vectoren

In dit blok leer je welke gereedschappen er zijn voor het bewerken van vectoren in een beeldbewerkingprogramma. Je leert hoe tekst geplaatst en bewerkt wordt en hoe en met welk doel je werkt met vectorlagen, vormlagen en uitkniplagen. Je krijgt bovendien inzicht in het gebruik van verschillende bestandsformaten bij vectorafbeeldingen.

Blok 5: Lithografische aanpassingen

In dit blok leer je wat de standaardhandelingen zijn bij tooncorrectie van zwart- wit- en kleurenafbeeldingen en hoe je een duotoon maakt en verwerkt. Je krijgt inzicht in het gebruik van kleurprofielen, het afregelen van apparatuur (monitor e.d.) en het toepassen van (voorlopige) kleurcorrecties. Je maakt tijdens dit blok kennis met een kleurmanagement workflow en met specifieke bestanden van een digitale camera.

Blok 6: Efficiënt werken

In dit blok krijg je inzicht in hoe efficiënt te werken. Je maakt hierbij gebruik van diverse historiefuncties. Je maakt bovendien kennis met het gebruik van diverse automatiseringsfuncties en het toevoegen van bestandsinformatie.

€ 1.630,00 (excl. BTW, incl. catering).

GOC wijst je daarnaast graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Groepsgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur en studiebelasting
De cursus duurt 5 dagen.

Toetsing en afsluiting
Cursisten ontvangen na afloop van de cursus een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) vrijdag, 06 maart 2020