Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Adobe InDesign CC

Cursusduur en studiebelasting: 6 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: (Aankomende) DTP-ers die werken of gaan werken met Adobe InDesign CC.
Kosten: € 1.970,00 (excl. btw)

Adobe InDesign CC biedt volop creatieve vrijheid, productiviteit en een hoge mate van nauwkeurigheid als het gaat om het opmaken van documenten. InDesign werkt probleemloos samen met Photoshop en Illustrator. Het programma kan zelfs PageMaker-bestanden en bepaalde versies van QuarkXPress-bestanden openen zodat je jouw bestaande werk kunt meenemen. In de cursus Adobe InDesign CC leer jij de belangrijkste mogelijkheden van het programma kennen.

Deze cursus is een onderdeel van de certificerende opleiding DeskTopPublishing CC en is ook als afzonderlijk blok te volgen.

Doel
Je leert de veelzijdige mogelijkheden van Adobe InDesign CC en daarin de belangrijkste DTP-handelingen te verrichten. Onder meer het zelfstandig opzetten van een document volgens opgegeven specificaties. Ook het plaatsen en positioneren van objecten volgens specificaties of een voorbeeld horen daarbij. Je leert beeldmanipulaties uit te voeren, tekst en afbeeldingen te plaatsen en te verwerken. En vanzelfsprekend komen ook de meest gebruikte automatiseringsfuncties van het programma aan de orde. Je leert zelfstandig documenten gereed te maken voor output en bestanden te controleren op tekst- en opmaakfouten. Daarnaast leer je maatregelen te nemen op het gebied van kleurbeheer en ook leer je prints en PDF-bestanden te maken. Bovendien maak je kennis met de functies voor de verwerking van meer omvangrijke documenten, zoals de boekfunctie, het genereren van een inhoudsopgave en het werken met een bibliotheek.

Blok 1: Basisvaardigheden DTP

In blok 1 maak je kennis met het programma InDesign en leer je de eerste basisvaardigheden hoe je met het programma moet werken. Je maakt kennis met de menuopdrachten, de vensters en de plaatsing en ordening van paletten. Je leert hoe je documenten opent en uitwisselt.

Blok 2: Basisvaardigheden, lay-out en opmaak

In dit blok leer je pagina's opmaken door tekst, kleurvlakken, lijnen en afbeeldingen te plaatsen en hier de vormgeving van te bepalen. Je maakt kennis met de hierbij behorende vensters, menuopdrachten en handige snelle manieren als sneltoetsen en het paneel Regelpanelen. Je maakt kennis met het aanmaken van kaders, het plaatsen en opmaken van tekst, afbeeldingen, kleurvlakken en lijnen. Ook wordt er een begin gemaakt met het werken in lagen.

Blok 3: Tekst- en alinea opmaak

In blok 3 verdiep je, je in het opmaken van teksten en alinea's. Je leert hoe je aangeleverde teksten automatisch in een document kunt laten binnenlopen. Adobe InDesign biedt een scale aan opmaakmogelijkheden voor tekst en alinea's. Je maakt kennis met alle menuopdrachten en vensters die je hiervoor moet gebruiken. Je verdiept je in alle vormen en combinaties van opmaak voor tekst en alinea's. Je leert hoe je tekstomloop toepast en hoe je tekst op paden kunt zetten. Je leert hoe je tekst in kolommen plaatst en hoe je gebruik maakt van stramien en basislijnrasters om rust en evenwicht op een pagina te creëren.

Blok 4: Illustratief werken

Dit blok is een verdieping in het tekenen van afwijkende kaders en het maken, opslaan en toepassen van soorten kleuren en kleurverlopen. Ook verdiep je je in de illustratieve mogelijkheden met tekst.

Blok 5: Verwerking omvangrijke documenten

Naast het gebruik van alinea- en tekenstijlen zijn er nog meer functies in Adobe InDesign die het werken met grote documenten vereenvoudigen. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van stramienpagina's waarop alle vaste pagina-items worden geplaatst of aan een automatische paginanummering, de boekfunctie of aan het automatisch laten genereren van de inhoudspagina. Genoeg mogelijkheden waar we ons in dit blok mee bezig gaan houden.

Blok 6: Eindfase producties

Belangrijk onderdeel van het productieproces is het controleren van documenten, aanleveren, publiceren en afleveren. In dit blok doorloop je alle stappen van de eindfase in InDesign. Je kent na afronding van dit blok de diverse vensters en opties die InDesign biedt om bestanden op te controlen. Je krijgt tevens meer inzicht in de specificaties waar een drukbaar bestand aan moet voldoen. 

€ 1.970,00 (excl. btw, incl. catering).

GOC wijst je daarnaast graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.

Groepgrootte
De groepsgrootte is maximaal 10 personen.

Cursusduur
De cursus duurt 6 dagen.

Toetsing en afsluiting
Cursisten ontvangen na afloop van de cursus een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) vrijdag, 24 januari 2020