Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

Adobe Illustrator CC

Cursusduur en studiebelasting: 5 dagen
Toetsing en afsluiting: Bewijs van deelname
Bestemd voor: Grafisch medewerkers, ontwerpers, tekenaars en vormgevers, die creatief en op de juiste wijze willen leren tekenen met een tekenprogramma.
Kosten: € 1.630,00 (excl. btw)

Illustrator is een professioneel en van oorsprong vectorgeoriënteerd tekenprogramma waarmee perfecte lijntekeningen gemaakt, bewerkt en vervolgens gebruikt kunnen worden voor drukwerk en/of webpublicaties. De cursus Adobe Illustrator CC is een praktijkgerichte training waarin je leert hoe je kwalitatief goede illustraties maakt die geschikt zijn voor verdere verwerking in het productieproces, overwegend gericht op het vervaardigen van drukwerk. Aan het eind van de cursus ken je de belangrijkste mogelijkheden van het programma.

Deze cursus is een blok in de certificerende opleiding DeskTopPublishing CC en kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Doel
Na afloop van de cursus ben je bekend met de mogelijkheden van het programma Illustrator en ben je in staat o.a. onderstaande handelingen te verrichten:

  • Grafische Illustraties creëren met tekenpakket
  • Tekst en illustratie importeren, plaatsen en opmaken
  • Grafische illustraties voorbereiden voor drukwerk
  • Grafische illustraties voorbereiden voor het web

Blok 1: Introductie tekenen met vectoren

In dit blok leer je belangrijke basis­vaardigheden om op een juiste wijze illustraties te maken. Je maakt kennis met diverse bestandsformaten voor import en export. Je leert vormen te tekenen en de diverse transformeermogelijkheden te ge­bruiken. Er wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de interface en gebruiksmogelijkheden van het programma Illustrator.

Blok 2: Tekenen en kleuren

In blok 2 leer je omgaan met het belangrijkste tekengereedschap van Illustrator, de pen. Je leert gecompliceerde vormen te maken met behulp van de vormmodi en pathfinders. Je leert illustraties te tekenen op een manier waarop je jezelf nog niet definitief vastlegt, maar waarin je altijd nog kunt wijzigen.

Blok 3: Tekstueel werken

In dit blok leer je hoe je tekst kunt plaatsen, exporteren en typen. Je leert het verschil tussen en de mogelijkheden van vlaktekst, punttekst en padtekst. Ook leer je tekstomloop toekennen, tekst omzetten naar lettercontouren, lettercontouren manipuleren, grafieken maken en verschillende maskersoorten maken en toekennen.
Je krijgt inzicht in de opmaakmogelijkheden van tekens en alinea's, de verschillende manieren waarop je tekst kunt plaatsen en je ontdekt de voor- en nadelen die het opmaken en werken met tekst in illustrator met zich meebrengt.

Blok 4: Manipuleren in vectortekeningen

Om een pad van vorm te veranderen kun je de anker­punten manipuleren en verplaatsen. Dat is een tijdrovende bezigheid. Daarom heeft Illustrator een aantal functies en opdrachten ontwikkeld om bepaalde manipulaties te vergemakkelijken. In dit blok maak je kennis met de wijze waarop je één of meerdere objecten tegelijk kunt vervormen. Je leert hoe je de vervormingen kunt bijsturen en waarom, hoe en wanneer je een vervorming definitief doorvoert.


Blok 5: Controleren, aanleveren en publiceren van bestanden

In dit blok leer je bestanden uitprinten, bestanden exporteren naar verschillende bestandsformaten en bestanden opslaan. Je krijgt inzicht in het maken van kleurscheidingen, het toepassen van trapping, het afvlakken van transparantie en uitbreiden van overvloeiingen, het vereenvoudigen van paden en het belang van aandacht voor kleurbeheer en controle op mogelijke printproblemen bij verwerking met postscript.

Blok 6: Extra's

Niet al je producties hebben als eindbestemming print of drukwerk. Je kunt ook een opdracht krijgen illustraties aan te leveren voor publicatie op het beeldscherm. In dit blok verdiep je je hierin. Voor het publiceren op beeldschermen gelden namelijk andere regels. Illustrator biedt ook gereedschappen om een illustratie makkelijk en perfect in perspectief te tekenen. Hiervoor heb je zelf wel enige cre­atieve vaardigheden en ideeën voor nodig maar Illustrator maakt het realiseren van een perspectieftekening toch vrij eenvoudig.

€ 1.630,00 (excl. BTW, incl. catering).

GOC wijst je daarnaast graag op de financiële voordelen waar je als bedrijf in de creatieve industrie van kan profiteren. Klik hier voor meer informatie over de kortingen en subsidies die van toepassing zijn op ons aanbod.
Groepsgrootte
Maximaal 10 personen.

Cursusduur
De cursus duurt 5 dagen.

Afsluiting
Cursisten ontvangen na afloop van de cursus een Bewijs van deelname.

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29    
                                                                                  
 

Cursusdata

  • GOC (Veenendaal) vrijdag, 29 november 2019
  • GOC (Veenendaal) vrijdag, 10 april 2020