Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

media & communicatie

welke beroepen kent de media en communicatie branche?
 • beeldtechnicus

  Als beeldtechnicus werk je meestal bij een audiovisueel productiebedrijf of een bedrijf dat personeel en materialen verhuurt. Je werkt voor omroepen, zenders en theaters. Je kunt ook aan de slag voor bands, festivals, bedrijfsfeesten, modeshows en productpresentaties. V

 • cameraman

  Als cameraman werk je meestal bij een film- of televisiebedrijf of een bedrijf dat met film of TV te maken heeft. De meeste cameramensen werken freelance en zijn oproepbaar voor omroepen...

 • dtp-er

  Als DTP-er (DeskTopPublisher) werk je meestal bij een reclame-, communicatie- of ontwerpbureau, multimediabedrijf, drukkerij, uitgeverij of een ander bedrijf met een eigen DTP-afdeling.

 • fotograaf

  Als fotograaf werk je meestal als zelfstandige of als freelancer. Je kunt ook werken in een fotozaak waar apparatuur en artikelen worden verkocht.

 • geluidstechnicus

  Als geluidstechnicus werk je meestal bij een audiovisueel productiebedrijf of een bedrijf dat mensen en materialen verhuurt. Je werkt voor omroepen, zenders en theaters. Je kunt ook werken voor bands, festivals, bedrijfsfeesten, modeshows en productpresentaties.

 • kunstzinnig vormgever

  Je bedenkt zelf een product, schildert, tekent of maakt ander creatief werk. Je verzint zelf of je werkt in opdracht. Een groot deel van je tijd besteed je aan je producten te promoten. Door exposities te houden of via een website probeer je kopers te vinden of opdrachtgevers om voor te werken.

 • lichttechnicus

  Als lichttechnicus werk je meestal bij een audiovisueel productiebedrijf. Je kunt ook werken voor omroepen, zenders en producenten. En voor bands, festivals, bedrijfsfeesten, modeshows, productpresentaties en dergelijke. Je werkt in vaste dienst of als freelancer.

 • medewerker av-productie

  Als medewerker AV-productie werk je bij omroepen, AV-producenten, fotostudio's, verhuurbedrijven en bij congreszalen. Veel mensen werken op (tijdelijke) contractbasis of als freelancer.

 • medewerker fotografie

  Als medewerker fotografie werk je in een fotostudio of in een winkel waar fotoapparatuur en -artikelen worden verkocht. Je kunt ook werken voor zogenoemde stockbureau's die vanuit een archief allerlei foto's verkopen of je gaat aan de slag bij een bedrijf dat audiovisuele apparatuur verhuurt.

 • medewerker mediaproductiemanagement

  Als medewerker mediaproductiemanagement werk je bij een communicatie-, reclame- of ontwerpbureau, multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgeverij.

 •   < 1 2  > 

kies voor maatwerk

Zelf bepalen waar, wanneer en waarover je medewerkers opgeleid worden? Ga voor opleiding op maat!

meer informatie

vragen?

Bel of mail gerust naar onze medewerkers verkoop binnendienst.

binnendienst@goc.nl
0318-53 91 29