Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Lees hier meer over ons cookiebeleid. Als je onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.

Klik hier om deze melding te verbergen

BBL bedrijven

Creëer toekomst

voor nieuwe mensen in de grafimediabranche en voor je bedrijf. Door groei en pensionering van ervaren drukkers en nabewerkers de komende jaren wordt het steeds lastiger vacatures in te vullen. Waar vind je opvolgers, hoe maak je iemand warm voor een beroep in de grafimediabranche en hoe krijg je ze op het niveau van een Grafisch operator? Lees verder wat we voor je kunnen betekenen.

Vacatures melden
GOC heeft een wervingscampagne opgezet voor een baan in de grafimedia- en kartonnagebranche. De campagne die via Facebook en Instagram is verspreid, heeft inmiddels 120 kandidaten opgeleverd en de reacties blijven binnenkomen.
Na aanmelding en goedkeuring van het cv checken we telefonisch de interesse en of ze zich goed hebben geïnformeerd aan de hand van de beroepenfilmpjes op onze site. Na deze eerste intake gaat een van onze docenten een tweede gesprek aan met de geïnteresseerde. We krijgen helder of we met willers en kunners te maken hebben en of er raakvlakken zijn qua niveau en technische achtergrond.

Heb je een vacature en wil je zelf opleiden? Neem dan contact met ons op en maak kennis met deze enthousiaste kandidaten: a.rover@goc.nl of (0318) 53 91 06. 

BBL-opleiding

Voor nieuwe mensen in de branche biedt GOC de BBL-opleiding Grafisch operator aan. De deelnemers halen in 16 maanden hun mbo-diploma (niveau 2) Grafisch operator. De opleiding is opgebouwd in 3 fases en kent specialisaties in drukvoorbereiding, offset-, flexo- en zeefdruk, digital print, snijden, vouwen, geniet brocheren, stansen en vouwplakken. De  student gaat één dag in de week naar school en de andere dagen is hij/zij productief op de werkvloer.  Met de kennis uit de eerste fase is de student snel inzetbaar. Voor mensen met een technische achtergrond of die affiniteit hebben met techniek is er een korte introductiecursus beschikbaar waar een branche-erkende beroepsopleiding op aansluit.   

In Zwolle, Amsterdam en ‘s-Hertogenbosch hebben opleidingen gedraaid. Op dit moment is er een groep in Veenendaal bezig met deze BBL-opleiding. Afhankelijk van de vraag plannen we in op de andere locaties. Deelnemers komen via grafimedia- of kartonnagebedrijven zelf of uit de wervingscampagne. Bedrijven kunnen voor deze opleiding gebruik maken van een stimulerings- en subsidieregeling van het A&O Fonds Grafimediabranche. Daarnaast biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland nog een subsidieregeling 'praktijkleren'. 

Bekijk ook onze BBL pagina voor studenten waar we in onze wervingscampagne naar toe verwijzen. Of ons cursusaanbod met o.a. branche-erkende beroepsopleidingen.
Voor het werven van jongeren voor de branche in de eigen regio, is er een jongerenfolder zowel digitaal als gedrukt beschikbaar. De laatst genoemde is aan te vragen via communicatie@goc.nl. 


BBL-opleiding Grafisch operator - bedrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

Astrid de Rover
a.rover@goc.nl
0318-539106

Mirjam de Weerd
m.weerd@goc.nl
0318-539191

Els Frankenmolen
e.frankenmolen@goc.nl
0318-539160